شرکت های پمپ بنزین در ترکیه

امروزه با توجه به اینکه کشور ترکیه برای ایرانیان یک مقصد پرطرفدار برای مسافرت و یا مهاجرت تبدیل شده است بد نیست اطلاعاتی در مورد سفر با خودرو شخصی، اجاره و خودرو در این کشور را داشته باشید. جهت انجام امور ذکر شده اولین موضوع این است که قیمت سوخت ماشین در این کشور به چه صورت است.
قبل از اینکه بخواهیم نقد و بررسی سوخت در کشور ترکیه را تحلیل و جایگاه های سوختگیری این کشور را معرفی کنیم بد نیست که بدانیم ایران و ترکیه به عنوان دو همسایه مسلمان در کنار هم با جمعیتی تقریبا یکسان آماری کاملا متفاوت در مصرف سوخت به خصوص بنزین دارند. به شکلی که سرانه مصرف بنزین در ترکیه روزانه 9 میلیون لیتر می باشددر صورتی که در ایران بین 90 تا 100 میلیون لیتر است!
اگر بخواهیم چند دلیل برای این همه تفاوت مصرف سوخت بین ایران و ترکیه بیان کنیم، می توانیم به مصرف بهینه ناوگان حمل و نقل ترکیه نسبت به خودروهای ایرانی، میزان مالیات بالای سوخت در ترکیه که به مصرف بهینه آن تاثیر دارد و سهم بالای گاز مایع در سبد حمل و نقل این کشور اشاره کرد.
بیش از 70% مصرف گاز مایع در ترکیه مربوط به خودرو می باشد که این مصرف علاوه بر تاثیر در کاهش مصرف بنزین و آثار اقتصادی برای کشور ترکیه، توانسته هوای پاک را به کلان شهرهای این کشور هدیه کند.
می توان گفت بنزین و گازوئیل در این کشور جز گران ترین سوخت ها در دنیا محسوب می شوند چرا که در این کشور از مالیات بالایی برخوردار است. ترکیه منابع نفتی ندارد و شما زمانی که بنزین می زنید حدود 15% مالیات پرداخت می کنید.
هزینه حمل و نقل بنزین در قیمت آن تاثیر بسزایی دارد به طوریکه یک نظریه عمومی بیان می کند هرچقدر از دریای مدیترانه دورتر باشید هزینه بنزین آنجا گرانتر است برای مثال قیمت بنزین در استانبول نسبت به شهر وان ارزانتر است و دلیل آن هزینه حمل و نقل بنزین به این شهر است. در ترکیه چندین شرکت در این زمینه فعالیت دارند که با نرخ های متفاوت و کیفیت های متفاوت خدمات ارائه می دهند.
بطور کلی اگر بخواهیم جایگاه های سوخت کشور ترکیه را نام ببریم می توانیم شش شرکت اصلی را معرفی کنیم:
پترول اوفیسی (petrol ofisi)
این شرکت در تأمین بنزین در کشور ترکیه با سهم تقریبی 22 درصدی و 1800 جایگاه سوخت در رتبه اول می باشد. پترول اوفیسی در سال 1941 توسط دولت ترکیه تاسیس شد ولی در سال 2000 به یک شرکت کاملا خصوصی تبدیل شد و امروزه بیش از 20% جایگاهای سوخت در سطح شهرهای ترکیه را در اختیار دارد.
اوپت (opet petrolculuk)
این شرکت با تأمین 17% بنزین در رتبه دوم قرار دارد. اوپت در سال 1982 تاسیس شده و در سال 2002 توسط هولدینگ بزرگ کوچ (koc holding) نصف سهام آن خریداری شد.این شرکت اکنون با 1300 جایگاه سوخت در کشور ترکیه مشغول به فعالیت است.
شل و تورکاس (shell and turcas petrol)
این شرکت هلندی که فعالیت خود را در قرن نوزدهم میلادی آغاز کرد، کار خود را در کشور ترکیه در سال 1923 استارت زد و 15% بنزین ترکیه را تامین می کند. شرکت شل و تورکاس دارای 1000 پمپ بنزین در کشور ترکیه می باشد.
پمپ بنزین های BP petrolleri
این شرکت که ریشه بریتانیایی دارد فعالیت خود را با تامین 8% از بنزین ترکیه در سال 1957 شروع کرده و در حال حاضر بیش از 600 پمپ بنزین در سطح شهرهای ترکیه دارد.
توتال اویل (Total oil turkiye)
این شرکت فرانسوی که در سال 1924 تاسیس شده رسما فعالیت خود را در سال 1992 در ترکیه آغاز کرد و توانسته با سهمی بیش از 5% در بازار ترکیه و با 400 پمپ بنزین به فعالیت خود ادامه دهد.
جایگاه های M oil
یکی از جایگاه های بنزین مشهور ترک که در سال 1996 در کشور ترکیه تاسیس شده و سهم بزرگی را به عنوان یک شرکت داخلی در دست دارد. این شرکت با بیش از 400 جایگاه سوخت همواره در حال ارائه بهترین خدمات می باشد.
و در آخر باز هم این نکته را یادآور می شویم که قیمت سوخت در هریک از این شرکت ها متفاوت بوده و می توان گفت رقابتی است بنابراین اگر در هر جایگاه قیمتی متفاوت مشاهده کردید تعجب نکنید.