شهر باستانی افسوس در ترکیه

شهر باستانی افسوس در ترکیه
احمدرضا صالحی
29 اردیبهشت 1400
0 نظر

اگر به دنبال شهری باستانی و عظیم با جاده هایی سنگی و تاریخی در کشور ترکیه هستید امروز با این مقاله همراه باشید زیرا قصد داریم از شهر افسوس که متعلق به استان ازمیر است را به شما عزیزان معرفی کنیم. کامل ترین شهر پا بر جای رومی؛ شهری که همه ساله گردشگران علاقمند را به سمت خود سوق می دهد و کمتر کسی وجود دارد که به ازمیر سفر کند و به این نقطه تاریخی سر نزد. به شما توصیه می کینم اگر قصد سفر به ازمیر را دارید برنامه ای برای بازدید افسوس نیز داشته باشید زیرا آثار زیبایی در انتظار شما خواهد بود.

افسوس

افسوس (Ephesus) یا افس، یکی از شهر های استان زیبای ازمیر می باشد که در سه کیلومتری از شهر سلجوق واقع شده است. در واقع اگر بخواهیم فاصله آن را با شهرهای اصلی که توریست ها بیشتر به آنها سفر می کنند بیان کنیم باید گفت که در 10 کیلومتری از کوش آداسی و 65 کیلومتری ازمیر واقع شده است. افسوس که میان دو تپه واقع شده است دارای تاریخ و سرگذشتی یونانی رومی می باشد و دسترسی برای بازدید آن آسان می باشد بطوریکه با 40 دقیقه رانندگی از فرودگاه ازمیر می توان به این شهر رسید.

اما نام افس که از کلمه هیتی "Apasas" برگرفته شده است به دلیل اینکه یونانی ها قادر به تلفظ آن نبودند به افس تغییر نام داد و در معنای لغوی به معنی زنبور عسل می باشد. اگر سکه های دوران هیتی که یازده قرن قبل از میلاد مسیح می زیستند را دیده باشید تصویر زنبور عسل بر روی آن را خواهید دید. در این شهر یکی از عجایب هفت گانه جهان باستان وجود دارد که حدود 1000 سال مرکز بت پرستی بود و پس از آن به عنوان نخستین کلیسای کاشفه انتخاب شد. افسوس به عنوان یک خانه یونانی آرتمیس معرف همه علاقمند به تاریخ است. در ابتدا پیگان و زائران مسیحی همچون واتیکان، افسوس را به عنوان مرکز ایمان خود قرار دادند و همه ساله مورد بازدید هزاران نفر قرار می گرفت. درباره این شهر باید گفت که به عنوان یکی از سه شهر ثروتمند امپراطوری روم و سومین شهر پرجمعیت بعد از روم و انطاکیه نیز  شناخته می شد چرا که بدون احتساب بردگان 250 هزار نفر جمعیت داشت. با همه این داشته ها و شکوه و جلال، در قرن 17 به دلیل زمین لرزه همه چیز در این شهر خاتمه یافت! چیزی از این اتفاق نگذشته بود که این شهر توسط پشه ها مورد حمله قرار گرفتند و مالاریا تهدیدی برای خروج مردم از این شهر شد. افسوس برای قرن ها متروکه باقی مانده بود تا اینکه ترک های سلجوق در قرن 13 میلادی آن را فتح و نام ایاسلوک را بر آن گذاشتند. در انتها در سال 1413 بود که عثمانی ها این شهر را در دست گرفتند.

شهر تاریخی افسوس

از مراکز دیدینی در این شهر باستانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کلیسای مریم

کلیسایی که محل ظهور مذهب کاتولیک شناخته می شود در شمال خیابان لیمان واقع شده است و به این دلیل حائز اهمیت می باشد که حضرت مریم در این کلیسا به عنوان مادر پسر خدا شناخته شد.

کلیسای مریم مقدس در افسوس

موزه فضای باز افسوس

یک فضای 200 هکتاری بین تپه های "Nightinagele" و "Pion" برای بازدیدکنندگان فراهم است. فضایی که شروع آن از دروازه فوقانی بوده و مردم می توانند از آثار یونانی و رومی و بیزانس دیدن کنند. 85% خرابه دست نخورده و 15% توسط باستان شناسان در حال بازسازی می باشد.

خیابان لیمان

خیابانی مجلل که در دوطرف آن ستون هایی بزرگ قرار گرفته و بیشتر برای عبور پادشاهان و مراسم های مذهبی استفاده می شد. این خیابان طولانی ترین مسیر در افسوس می باشد که بندر باستانی و Odeon را به یکدیگر وصل می کند.

آمفی تئاتر بزرگ

بزرگترین آمفی تئاتر دوران باستان که در دوران امپراطوری کلادیوس ساخت آن آغازشد. در سه طبقه و پله های نشیمن 24 هزارتایی که برای برگزاری صحنه های گلادیاتوری، جشنواره های برداشت از باغ ها و... استفاده می شد.

آمفی تئاتر افسوس

کتابخانه سلسوس افسوس

این کتابخانه در زمان خود بیش از 14هزار جلد داشته که در 4 دیوار اطراف آن مجسمه 4 زن را به خوبی می توان دید. کتابخانه سلسوس افسوس از مکان هایی است که به خوبی تا به امروز حفظ شده است و پس از مرگ سناتور روسی سلسوس این کتابخانه به یاد وی تاسیس شد.

خانه عشق شهر افس

مکانی محبوب برای دریانوردانی که به افسوس می آمدند، این مکان دارای گذرگاهی مخفی به کتابخانه سلسوس می باشد و اینگونه آمده است که مردان پس از برگزاری آیین خاصی در مقابل مجسمه آفرودیت وارد خانه عشق می شدند.

خیابان مرمری

خیابانی که ارتباط بین کتابخانه سلسوس و اودئون را فراهم می کند فضایی برای عبور ارابه ها در آن زمان که سکوهایی در کنار آن نیز تعبیه شده که محل عبور عابران پیاده می باشد. همچین در این خیابان تصویری از یک زن و پاهای آن بر روی سنگی حک شده که نشان از بیلبوردهای تبلیغاتی در آن زمان داشته و تداعی کننده خانه عشق در این شهر می باشد.

خانه های مرمری

خانه های شیب دار

از ثروت های حال حاضر این شهر وجود این خانه ها با دیوارهای نقاشی شده و موزاییک های زیبا می باشد که میزان ثروت مردم آن زمان را به خوبی بیان می کند. برای مشاهده این خانه ها باید ورودی جداگانه پرداخت کنید.

حمام اسکولاستیکا افس

این حمام در سه طبقه در خیابان کورتلر واقع شده و دو ویژگی منحصر بفرد آن زمان را نشان می دهد: در ابتدا هزینه ای برای حمام از افراد بی بظاعت گرفته نمی شد و دوم آنکه استفاده از فناوری که نسبت به زمان خود بسیار خارق العاده بوده .

در ادامه باید گفت فضاهای دیدنی در این شهر بسیار است و اگر بخواهیم به صورت کامل همه آنها را تشریح کنیم در یک مقاله نمی گنجد اما می توان به مکان هایی مثل معبد هادریان اشاره کرد که جزء سازه های نادر از آن زمان است که برجای مانده اشاره کرد. همچنین اودئون که فضایی با ظرفیت 1400 نفر برای برقراری جلسات، تئاتر، مسابقات و ... بوده، معبد دومیتیان افسوس، نیکه الهه پیروزی و پروزه بادبانی در بندر از دیگر مکان های دیدنی این شهر می باشند.

هزینه بازدید از این شهر باستانی

هزینه ورودی این شهر باستانی 60 لیر می باشد ولی چنانچه می خواهید از موز کارت و یا موزه کارت پلاس استفاده کنید و از قیمت های به روز با خبر شوید می توانید از طریق لینک زیر قیمت ها را مشاهده نمایید:

https://muze.gov.tr/urun-ekle

ساعات بازدید

این شهر باستانی 365 روز سال پذیرای بازدیدکنندگان است. در ماه های آوریل تا اکتبر از ساعت 8 صبح تا 19 و در ماه های نوامبر تا مارس از ساعت 8 صبح الی 17 علاقمندان می توانند از این مکان ها دیدن کنند.

موقعیت مکانی افسوس در گوگل مپ

0 نظر ثبت شده

ثبت نظر برای این مقاله

نام خود را وارد کنید
یک ایمیل معتبر وارد کنید
متن نظر خود را تایپ کنید



کد امنیتی