استارت آپ ها در ترکیه

استارت آپ ها در ترکیه
احمدرضا صالحی
5 فروردین 1401
0 نظر

قطعا زمانی که در حال مطالعه این مطلب هستید با مفهموم استارت آپ آشنایی دارید. ما می خواهیم فرآیند استارت آپ و آشنایی با آن را در کشور ترکیه مورد بررسی قرار بدهیم. فرآیند شکل گیری یک ایده تا عملیاتی شدن آن در این کشور که دست کمی از یک کشور اروپایی توسعه یافته ندارد کار سختی نیست ولی نیاز به برنامه ریزی دقیق دارد. شتاب دهنده ها در این کشور مشتاق ایده های نو هستند و تعداد آنها به حد نسابی می رسد که فرصت برای پرورش ایده شما نیز فراهم شود. اگر شور و شوق زیادی برای راه اندازی ایده خود در کشور ترکیه دارید پیشنهاد می کنیم این مقاله را تا آخر مطالعه فرمایید.

آشنایی با استارت آپ

استارت آپ در معنا به معنی "راه اندازی یک کسب و کار جدید" می باشد و برخلاف آنچه که امروزه شاهد آن هستیم مختص کسب و کارهای مرتبط با تکنولوژی آی تی نیست و همه مشاغل را در بر می گیرد. کافیست از آن فعالیت، نقشه تجاری (بیزینس پلن) مناسبی در سر داشته باشید و آن را پرورش دهید. پلن ها را طراحی و طرح های توجیهی خود را آماده کنید، بدین روش است که آهسته آهسته شتاب دهنده ها را جذب و ایده خود را عملی می توانید عملی کیند. اگر در این فکر هستید که ایده شما بزرگ شود و امکان گسترش در همه جا را داشته باشد پس ایده شما سراسریست در عملیاتی شدن آن دریغ نکنید.

منشا استارت آپ ها در ایران

اگر بخواهیم زمان دقیقی برای این امر بیان کنیم باید بگوییم در دهه 80 در ایران استارت آپ هایی مانند نت برگ و یا دیجی کالا وجود داشتند ولی آن زمان حرفی از این مقوله در میان نبود و به طور رسمی از دهه 90 این نام و نشان ها قد علم کردند و با اسنپ، تبسی، اسنپ فود و... شناخته شدند.

شتاب دهنده ها

این شتاب دهنده ها هستند که با دادن فضا، امکانات و البته که حمایت مالی، ایده را عملیاتی می کنند و به عبارتی دیگر حامی کل این فرآیند، "شتاب دهنده ها" هستند. شیوه کاری شتاب دهنده ها بدین صورت است که مبلغی را برای ایده پرداخت و در ازای آن در درصدی از پروژه سهیم می شوند، به عنوان مثال برای یک ایده مبلغ 100 میلیون تومان پرداخت می کنند و 15 درصد از سود برای آنها می باشد.

موفق ترین استارت آپ ها در ایران

خوب اگر بخواهیم برای هر استارت آپ ارزش گذاری را مشخص کنیم باید گفت که این کار اشتباه است چون ما داریم روی آینده سرمایه گذاری می کنیم. پس با این توضیحات می توانیم محبوب ترین ها را به ترتیب زیر بیان کنیم:

  • اسنپ
  • دیجی کالا
  • کافه بازار
  • تپسی
  • آپارات
  • زرین پال
  • الو پیک
  • شیپور
  • دیوار
  • فیلیمو
  • نماوا

تیم برنامه نویسی و توسعه آپارات به قدری قوی کار کرده اند که تواستند ایده بعدی خود را هم با موفقیت با نام "فیلیمو" ارائه بدهند. البته که سهام سینما تیکت را هم از آن خود کرده اند. شرکت اصلی آنها شرکت صبا ایده بوده و در زمینه گردشگری نیز با نام فلایتو وارد عرصه شدند و در آخرین خبرها با نام صباویژن در زمینه تبلیغات نیز وارد عمل شدند.

*عکس1*

استارت آپ در ترکیه

برای رشد در کشور ترکیه و سرمایه گذاری در بخش راه اندازی کسب و کار به عنوان استارت آپ حتما به این نکته توجه کنید که باید ایده شما به یک نقطه خوبی رسیده باشد، یعنی با طرحی خام وارد این کشور نشوید. در این کشور در بخش های مختلف سرمایه گذاران زیادی در حال فعالیت هستند و قرار است روی این ایده ها هزینه کنند و هرچقدر با دست پر وارد شوید درصد موفقیت و قرارداد شما بالاتر می رود. طرح شما باید توجیه اقتصادی برای این کشور داشته باشد چرا که اگر نقشی در وارد کردن پول در این کشور داشته باشد موافقت های بیشتری را کسب خواهید کرد. اگر بخواهیم آمار و ارقامی در خصوص شتاب دهنده ها بدهیم تا قبل از سال 2020 به میزان 57 شتاب دهده قوی به غیر از حوزه علم و فناوری شناسایی شده بودند. استارت آپ ها بیش از 6000 هزار و میزان درآمد آنها بیش از 43 میلیارد دلار بوده است.

معرفی چند شتاب دهنده در کشور ترکیه

  • شرکت ترک تلکام شتاب دهنده ای به نام "پیلوت" دارد که برای ایده ها تا سقف 125 هزار لیر پرداخت می کند.
  • "پین کوپه" دیگر شتاب دهنده ای که تا سقف 5 هزار دلار سرمایه گذاری می کند.
  • "استارترز هاب ایکس" با مبلغ 250 هزار دلار ، کمک بزرگی را برای عملی کردن ایده ها می کند.
  • دانشگاه کوچ با سرمایه گذاری 100 هزار لیری در 3 درصد سود سهیم می شود.
  • دانشگاه سابانجی با 50 هزار لیر خود را در ایده ها سهیم می کند.

شروع کار استارت آپ در ترکیه

برای شروع فعالیت در ترکیه می توانید ثبت شرکت کنید و یا با ملحق شدن به یک تیم ترک توانایی های خود را به نمایش بگذارید. در این کشور کلیه امکانات برای به رخ کشیدن استعداد شما وجود دارد پس نگران مسائل مالی نباشید زیرا که ارقام و اعداد نیز متفاوت است. به انجام شدن کار به نحو احسن فکر کنید و مارکتینگ خود را قوی کنید. هرچقدر قوی تر خود را نشان دهید زودتر در بازار اینترنشال ترکیه رشد کرده اید.

در آخر میخواهیم به معرفی چند استارت اپ موفق در ترکیه بپردازیم:

همچنین بخوانید:

0 نظر ثبت شده

ثبت نظر برای این مقاله

نام خود را وارد کنید
یک ایمیل معتبر وارد کنید
متن نظر خود را تایپ کنید