دانشگاه بغازیچی ترکیه

دانشگاه بغازیچی(Boğaziçi) ترکیه که در استانبول بر روی تپه های ببک در مجاورت پل بسفر واقع شده است یکی از پرطرفدارن ترین دانشگاها در ترکیه می باشد که محبوبیت زیادی نیز در سطح جهان دارد. فارغ التحصیلان این دانشگاه می توانند با استفاده از بورسیه تحصیلی ادامه تحصیل خود را در یکی از دانشگاه های مشخص امریکا انجام داده و درجات عالی تحصیلی را بدست آورند.
موسسان این دانشگاه سه مرد آمریکایی اهل نیویورک بودند که با گذشت زمان کم کم به وسعت این دانشگاه افزودند به شکلی که اولین کتابخانه مدرن ترکیه در این دانشگاه در سال 1932 تاسیس شد(کتابخانه در سال 1863 با 200 قفسه کتابی که از دانشگاه هاروارد امریکا به این دانشگاه هدیه شد شروع به کار کرد که این آمار در سال 2005 به 300 هزار کتاب به زبان های مختلف رسید).
این کالج تا سال 1971 با نام کالج آمریکایی رابرت شناخته می شد تا اینکه دولت ترکیه مدیریت آن را برعهده گرفت و رسما از همان سال با نام دانشگاه بغازیچی(Boğaziçi) استانبول به فعالیت خود ادامه داد. از محبوب ترین فارغ التحصیلان این دانشگاه در کشور ترکیه می توان به خانم تانسو چیلر تنها نخست وزیر زن در تاریخ ترکیه و احمد داوود اغلو وزیر سابق اشاره کرد. این دانشگاه در چندین رشته مختلف پذیرای دانشجویان بوده و با خدمات قوی و کادر آموزشی با نسبت 1 به 10 در حال آموزش به دانشجویان می باشد.
دانشگاه بغازیچی در یک نگاه
نام قبلی دانشگاه بغازیچی: کالج رابرت
نوع دانشگاه: دانشگاه دولتی
سال تاسیس: ۱۸۶۳
موقعیت: ترکیه، شهر استانبول
زبان دانشگاه: انگلیسی
سایت دانشگاه بغازیچی: http://www.boun.edu.tr
تعداد کل دانشجویان دانشگاه: ۱۶۷۱۵+
شماره تلفن: ۹۰۲۱۲۳۵۹۵۴۰۰+
دانشگاه بغازیچی استانبول که در یک مساحت بزرگی وجود دارد شامل 6 قسمت می شود که هر قسمت را "پردیس" می نامند. برای مثال خوابگاهای دانشگاه در قسمت پردیس جنوبی واقع شده است که کلیه امکانات رفاهی شامل تخت خواب، آشپزخانه و همینطور امکانات ورزشی کامل در سطح کیفی بالا و بین المللی پذیرای دانشجویان است.
در بالا اشاره کردیم که دانشجویان این دانشگاه می توانند از بورسیه موجود در این دانشگاه استفاده کنند چرا که بغازیچی یک دفتر بورس دارد و به دنبال پیدا کردن افراد و موسسات بورس دهنده بوده که تعداد 200 نفر از این دانشگاه بورسیه دریافت می کنند.
دلایل محبوبیت دانشگاه بغازیچی
دانشگاه بغازیچی با 6 پردیس و فراهم کردن هرآنچه که یک دانشجو برای رسیدن به اهداف خود نیاز دارد توانسته خود را در رتبه های برتر در بین سایر دانشگاها نشان دهد. وجود کادر علمی مجرب، فضای آموزشی مناسب، آزمایشگاهای مدرن، کتابخانه قوی، بورسیه های مختلف و ... همگی بستری را فراهم کرده اند تا آنچه از یک دانشگاه انتظار می رود را در خروجی مشاهده کنیم. پذیرا بودن 1100 دانشجو از 70 کشور مختلف در هر سال تحصیلی می تواند دلیل محکمی برای محبوبیت این دانشگاه در انتها باشد.
اگر قصد تحصیل در دانشگاهای ترکیه را دارید و از مزایای تحصیل در ترکیه باخبر هستید حتما این دانشگاه را در لیست خود قرار دهید. کادر آموزشی این دانشگاه همگی مسلط به زبان انگلیسی فارغ التحصیلان مقاطع دکترای دانشگاهای معتبر امریکا، اروپا و ترکیه هستند و یک کادر اداری منظم را در این دانشگاه تشکیل داده اند.
معرفی دانشکده های بغازیچی
- دانشکده آموزش و پرورش
- آموزش کامپیوتر و تکنولوژی آموزش
- علوم تربیتی
- آموزش پایه
- آموزش ریاضی و علوم
- آموزش زبان خارجی
- دانشکده هنر و علوم
- زبان های عربی و ادبیات
- ترجمه
- زبان شناسی
- فلسفه
- فیزیک
- شیمی
- ریاضی زیست شناسی مولکولی و ژنتیک
- روان شناسی
- جامعه شناسی
- تاریخ
- زبان و ادبیات ترکیه
- دانشکده اقتصاد و علوم اداری
- اقتصاد
- عملیاتی
- علوم سیاسی و روابط بین الملل
- دانشکده فنی
- مهندسی کامپیوتر
- مهندسی برق و الکترونیک
- مهندسی صنایع
- مهندسی عمران
- مهندسی شیمی و مهندسی مکانیک
- دانشکده علوم کاربردی
- مدیریت گردشگری
- تجارت بین المللی
- سیستم های مدیریت اطلاعات
- دانشکده زبان های خارجه
- انگلیسی پیشرفته و آمادگی انگلیسی
- واحد های زبان مدرن
هزینه های تحصیل در رشته های تحصیلی متفاوت و هر ساله در حال تغییر می باشد. بصورت میانگین می توان گفت بین 3000 تا 6000 لیر سالانه یک دانشجو پرداختی دارد به استثنا بعضی رشته ها مثل دانشکده مهندسی که تا 16000 لیر نیز پرداخت شهریه وجود دارد.
دانشگاه بغازیچی شامل موسساتی نیز می شود که این موسسات را موسسه مهندسی پزشکی، علوم محیطی، علوم انسانی و علوم کاربردی، رصدخانه کانتیلی و موسسه تحقیقات زلزله تشکیل می دهند که هر کدام دارای زیر شاخه هایی نیز می باشد.
در راستای امکاناتی که این دانشگاه در اختیار دانشجویان قرار می دهد باید گفت در رشته هایی که نیازمند آزمایشگاه هستند این دانشگاه امکاناتی را فراهم کرده که جایی برای گله نیست، در قسمت آزمایشگاهی آن شما آزمایشگاه نجوم، آزمایشگاه شبیه سازی زلزله، آزمایشگاه الکترومغناطیسی مشاهدات، آزمایشگاه سیستم ایمنی زلزله و پاسخ اورژانس استانبول، آزمایشگاه اندازه گیری ژئودزی، آزمایشگاه ژئومغناطیس، آزمایشگاه مغناطیسی، آزمایشگاه هواشناسی، آزمایشگاه Paleomagnetis، لرزه نگاری و آزمایشگاه ژئودینامیک، آزمایشگاه ژئوفیزیک کاربردی، آزمایشگاه مانیتورینگ بهداشتی ساختمان و...مشاهده می کیند که واقعا هرآنچه که یک دانشجو نیاز دارد را در اختیار وی گذاشته است.