آزمون یوس (YÖS) چیست؟

ترکیه، یک کشور جذاب و دیدنی است که از غرب در آسیا و از شرق در اروپا واقع شده است و امروزه در ابعاد محتلف مورد توجه عموم قرار گرفته است. این کشور 84 میلیون نفری در یک موقعیت زیبا و همجوار با دریا، با داشتن آبهایی شفاف و شهرهایی جذاب، از بهترین مناطق در جهان محسوب می شود.
این کشور علاوه بر طبیعت خارق العاده دارای فرصت های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی فروانی است که همه این پیشرفت ها را مدیون سیستم آموزشی قوی است. همه ساله بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان برای تکمیل تحصیلات خود راهی این کشور می شوند و علت انتخاب آنها کاملا مشخص است اگر از مزایای تحصیل در ترکیه با خبر هستید و قصد تحصیل در دانشگاه های ترکیه را دارید این مقاله برای شما بسیار مفید خواهد بود.
آزمون یوس YÖS
آزمون یوس YÖS که در حقیقت مخفف کلمه "Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı" است به معنای "آزمون دانشجویان با ملیت خارجی" می باشد. این آزمون مختص دانشجویان خارجی است که قصد تحصیل در یکی از دانشگاهای ترکیه را دارند و از سال 2012 هر دانشگاه آزمون خود را بصورت خصوصی برگزار می کند. قدمت این آزمون به سال 1981 برمی گردد و در سال دوبار برگزار می شود. با قبولی در این آزمون علاوه بر ثبت نام در آن دانشگاه دولتی متقاضی می تواند در دیگر دانشگاهای خصوصی نیز ثبت نام کند. مدت اعتبار قبولی این آزمون 2 سال بوده و در صورتیکه در این مدت در دانشگاهی ثبت نام نکنید برای پذیرش نیاز به شرکت مجدد در آزمون می باشد.
چه شرایطی برای شرکت در آزمون یوس YÖS لازم است؟
برای شرکت در این آزمن متقاضی می بایست مدرک دیپلم را دارا باشد و یا دانش آموز سال آخر دبیرستان (یا پیش دانشگاهی) باشد. در این آزمون هیچگونه شرط سنی وجود ندارد و با هر سن و سالی امکان شرکت وجود دارد.
این آزمون برای مقاطع کارشناسی، پزشکی و پیرا پزشکی می باشد و برای دوره تکمیلی ارشد نیازی به این آزمون نیست. متقاضی باید دارای پاسپورت باشد، در کشور دیگری پناهنده نباشد و قبلا بورسیه دانشگاهای دولتی این کشور را دریافت نکرده باشد.
حداقل نمره در آزمون YÖS چند است؟
به متقاضیان شرکت در این آزمون باید گفت که برای پذیرش در دانشگاه مورد نظر اطلاعات لازم از حداقل نمره در آزمون یوس دانشگاه انتخابی را کسب کنید چرا که حداقل نمره در یک دانشگاه نسبت به دیگری متفاوت بوده و میزان مشخصی ندارد. این موضوع در مورد رشته ها نیز صدق می کند ولی به یقین می توان گفت اخذ حداقل نمره 50% در آزمون قطعا نیاز است و حتی این میزان برای رشته های پزشکی و پیراپزشکی نیز بیشتر است.
سوالات آزمون YÖS
تعداد سوالات این آزمون بسته به هر دانشگاه متفاوت می باشد ولی بطور عمومی این آزمون دارای 80 تا 100 سوال است.
بیش از 40 سوال هوش، و بیش از 30 سوال ریاضی و هندسه در آزمونYÖS وجود دارد. توجه کنید در این آزمون سوالات تشریحی نیز وجود دارد. همچنین سوالات تستی این آزمون پنج گزینه ای می باشند. این آزمون دارای نمره منفی نیز هست و به ازای هر چهار پاسخ غلط یک پاسخ درست متقاضی خط می خورد. سوالات آزمون YÖS معمولاً به زبان های ترکی یا انگلیسی مطرح می شوند و شرکت کنندگانی که تحصیل به زبان ترکی را انتخاب کرده باشند چند سوال ترکی نیز در این آزمون باید پاسخگو باشند.
آزمون یوس YÖS به چه زبان هایی برگزار می شود؟
این آزمون در زبان های ترکی، انگلیسی، روسی و عربی برگزار می شود و عموما دانشجویان زبان انگلیسی را برای آزمون انتخاب می کنند. از آنجایی که بیشتر سوالات ریاضی هستند حتی انتخاب آزمون به زبان ترکی در پاسخ مشکلی ایجاد نمی کند و سوالات آن قابل درک است.
زمان برگزاری آزمون یوس YÖS
از آنجایی که چندین سال است این آزمون بصورت خصوصی توسط دانشگاها اعلام می شود تاریخ دقیق را نمی توان معرفی کرد و متقاضیان باید از طریق لینک های ارتباطی با دانشگاه مورد نظر از زمان آن مطلع شوند ولی بصورت تخمینی اکثر دانشگاها در فصل بهار اقدام به برگزاری این آزمون می کنند.
هزینه آزمون یوس YÖS
برای هزینه این آزمون با توجه به متغیر بودن دانشگاها مبلغی بین 200 تا 500 لیر باید پرداخت شود.
مدارک مورد نیاز برای آزمون یوس YÖS
- عکس ۴*۳
- پاسپورت معتبر
- اسکن پاسپورت
- مدرک دیپلم ترجمه شده
- اسکن مدرک دیپلم
دوره های آمادگی آزمون یوس YÖS
این دوره ها را در حالت کلی می توان به دو دسته تقسیم کرد:
دوره آموزشی ASL
در این دوره اساتید با بررسی و تشریح سوالات سال های قبل متقاضیان را برای شرکت در این دوره آماده می کنند.
دوره آموزشی پوزا
در این دوره ها از استاتیدی که سابقه طراحی سوالات آزمون را دارند استفاده می شود، اصولا در پایان هر هفته یک آزمون آزمایشی برگزار می شود و زمان های رفع اشکال نیز در نظر گرفته می شود.
منابع آزمون یوس YÖS
برای دوره آمادگی در این آزمون هیچ منبع معتبری جز سوالات سال های قبل وجود ندارد و حتی در دوره های آمادگی نیز همین سوالات بررسی و حل می شوند. البته کتب های انگشت شماری در این زمینه وجود دارند اما نمی توان از آنها به عنوان منبع نام برد. در کل می توانید از دانشگاه مقصد برای دریافت نمونه سوالات نیز استفاده کنید.
در آخر
اگر بخواهیم چکیده ای از آنچه که بیان شد را مطرح کنیم باید گفت که هزینه این آزمون بین 200 لیر تا 500 لیر می باشد. مدرک این آزمون بین المللی نبوده و از نمره قبولی این آزمون برای دانشگاهای ترکیه استفاده می شود. البته اگر بخواهید برای یک دانشگاه ترک در خارج از این کشور استفاده کنید این مدرک قابل استفاده می باشد. این آزمون در خارج از ترکیه نیز برگزار می شود و شرایط حضور در این آزمون برای هر دانشگاه متفاوت است. در سال 2020 تعداد 37 دانشگاه در ترکیه این آزمون را برگزار کرده اند.
8 نظر ثبت شده

علیرضا
11 فروردین 1400سلام بر شما ممنون که اطلاعات کاملی از این آزمون گذاشتید مرسی کامل و دقیق بود

محسن خلیلیان
11 فروردین 1400درود بر شما در ابتدا ممنون از این اینکه اطلاعات جامع و دقیقی در این زمینه دارید در مورده آزمون های دیگر هم میشه اطلاعاتی بذارید سپاس فراوان

نیما نیما
11 فروردین 1400مرسی از مقالات خوبتون

شراره
11 فروردین 1400سلام میشه در مروده دانشگاهای استانبول مقاله ای بذارید ؟ ممنون

احمد
11 فروردین 1400با تشکر از این مقاله خوبتون اگر اطلاعات بیشتری از این آزمون ها بخواهیم بصورت حضوری در کشور ترکیه آیا شما میتونید کمک کنید ؟

سینا
11 فروردین 1400سلام تشکر از وبسیات خوبتون

مینا اکبری
11 فروردین 1400آیا تو ایران مرکز خاصی برای آمادگی این آزمون میتونید معرفی کنید ممنون از این نوشته خوبتون

سهیلا راد
11 فروردین 1400من این آزمون را پیکبار دادم و سخت نیست اطلاعاتتون دقیق بود مرسی