معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه "دنکلیک"

در سال های اخیر شاهد پذیرش تعداد زیادی دانشجو از سراسر جهان در کشور ترکیه بوده ایم، حال با توجه به اینکه علت این علاقه را می دانیم باید با اطلاعات کامل در هر مقطع تحصیلی اقدام کنیم تا در سریع ترین زمان ممکن و بدون از دست دادن زمان تحصیل در مقطع مورد نظر ادامه تحصیل را انجام دهیم. یکی از کارهای پیش رو برای تحصیل در ترکیه معادل سازی دروس گذرانده می باشد. این معادل سازی توسط سیستمی با نام دنکلیک انجام می پذیرد و بصورت تخصصی زیر نظر وزارت آموزش و پروش ترکیه مدیریت و نتایج آن ابلاغ می گردد.
تحصیل در ترکیه
اگر قصد ادامه تحصیل در کشور ترکیه را دارید این کشور پذیرای شما در تمام مقاطع تحصیلی می باشد. اگر از دنبال کنندگان ما در وبسایت یاردیم باشید ما برای تمامی مقاطع تحصیلی توضیحات کاملی را بیان کرده ایم، حال در تکمیل مطالب قبلی به تطبیق مدارک پرداخته و آن را تشریح خواهیم کرد. این را بخاطر داشته باشید در کشور ترکیه تحصیل غالبا به زبان ترکی می باشد و گذاراندن زبان ترکی امری ضروری می باشد. البته که در مقاطع تکمیلی در دانشگاهای بین المللی زبان تحصیل به انگلیسی، آلمانی و یا فرانسوی نیز دیده می شود اما اینگونه دانشگاه ها خصوصی بوده و شامل هزینه های بالایی می باشند.
دنکلیک چیست؟
معادل سازی مدارک تحصیلی از ابتدایی تا دبیرستان که توسط وزارت آموزش و پرورش کشور ترکیه صورت می پذیرد را "دنکلیک" می گویند. در کشور ترکیه تا پیش از دوره دانشگاه 12 پایه تحصیلی وجود دارد و برای معادل سازی اگر نظام قدیم بوده اید حتما مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی شما باید ترجمه و معادل سازی شود و در صورتی که نظام جدید هستید با در دست داشتن ریز نمرات عملیات معادل سازی صورت می پذیرد.
معادل سازی برای تحصیلات دانشگاهی و یا مشغول شدن به کار در ترکیه از همین طریق انجام می پذیرد. عملیات معادل سازی توسط آموزش عالی کشور ترکیه به نام yok انجام می شود. مدت زمان مورد نیاز برای معادل سازی بصورت میانگین بین 3 تا 6 ماه زمان می برد ولی برای رشته های مربوط به پزشکی تا یک سال نیز ممکن است به طول بیانجامد.
مدارک لازم برای امور دنکلیک
- اصل دیپلم (در صورت نداشتن اصل کپی برابر با اصل را دارا یاشید)
- ترجمه دیپلم به زبان ترکی
- برابر کردن با اصل ترجمه رسمی کپی دیپلم
- کارت کیملیک یا برگه راندوو
- اصل پاسپورت
- کپی از پاسپورت
- یک قطعه عکس پرسنلی
- تکمیل فرم دنکلیک
- واریز هزینه های دنکلیک
اگر بدون دنکلیک تحصیل خود را به اتمام برسانید بعد از وارد شدن به بازار کار دچار مشکلاتی می شوید. برای مثال اگر در رشته مهندسی ساختمان فارغ التحصیل شوید هرگز در اتاق مهندسان ثبت نام نمی شوید و امکان امضا برای هیچ پروژه ای را ندارید. چنانچه در رشته های پزشکی فارغ التحصیل شوید مجوز استخدام و یا تاسیس مطب را نخواهید داشت.
نحوه معادل سازی
در دسته بندی های شغلی می توان به زبان ساده نحوه معادل سازی را به این شکل تشریح کرد:
در رشته های پزشکی بدون در نظر گرفتن محل اخذ مدرک متقاضی باید در آزمون "STS" شرکت کند. البته که در آزمون"TUS" باید از 100 امتیاز 40 امتیاز را اخذ کنید تا معادل سازی صورت پذیرد.
در رشته دندانپزشکی نیز بدون در نظر گرفتن محل اخذ باید در آزمون "STS" به حد نصاب نمره رسیده باشید تا معادل سازی صورت بگیرد.
رشته داروسازی دراین کشور نیازمند قبولی در آزمون شفاهی می باشد که توسط دانشگاه آنادولی برگزار می شود و معادل سازی بر اساس جواب این آزمون صورت می گیرد.
اخذ نمره 40 از 100 در آزمون "STS-2" برای رشته های مهندسی و معماری برای معادل سازی ضروری است.
برای اخذ گواهینامه معادل سازی معلمان باید در آزمون "KPSS" نمره 50 از 100 را اخذ کنید.
در رشته حقوق نیز می بایست پس از سپری کردن دروس خود در ترکیه و قبولی در آزمون "STS" شرایط را برای معادل سازی فراهم مدارک خود فراهم کنید.