غذاهای سنتی ترکیه

بی شک مهیج ترین قسمت یک سفر رویایی لذت بردن از خواراکی ها و غذاهای سنتی آن کشور است. گردشگرانی که عادت به سفرهای زیادی در نقاط مختلف دارند، تست غذاهای محلی آن کشورها را یک تفریح منحصربفردی برای خود تلقی می کنند و حاضر به جابجایی آن با تجربه ای دیگر نیستند.

قصد داریم در این مقاله غذاهای محلی کشور ترکیه را به شما عزیزان معرفی کنیم، کشوری که در صنعت توریست موفق بوده و در بین کشورهایی است که غذاهای خوشمزه ای را در روز سرو می کنند.

دونر کباب (Kebap)

بی شک یکی از معروف ترین غذاهای کشور ترکیه دونر کباب می باشد. در ترکیه بیشتر غذاها بر پایه گوشت سفید و قرمز می باشد، این غذای خوشمزه شامل ورق هایی از گوشت یا مرغ  بصورت لایه لایه می باشد که به دوره یک سیخ بر روی صفحه ای چرخان قرار می گیرد و با شعله ملایم حرارت میخورد، سپس با برش سطحی قسمت های پخته شده را جدا کرده و با دورچین سرو می شود. دونر به دو صورت ساندویچی یا سرویس سرو می گردد.

دونر کباب (Kebap)

فاصولیه پلو (fasulye pilaki)

خورشت فاصولیه که از لوبیا سفید،گوشت قرمز، سیب زمینی  و... تشکیل شده است غذایی کالا رسمی بین مردمان ترکیه می باشد که در مهمانی ها همواره بر سر سفره آنها به همراه پلو سرو می گردد.

فاصولیه پلو (fasulye pilaki)

لاهماجون (Lahmacun)

خیلی شبیه به پیتزا هست ولی در واقعیت موادی همچون گوشت چرخ کرده، سبزیجات، پیاز، گوجه ریز شده و ادویه ای لازم  بر روی یک خمیر خیلی نازک ریخته شده و در تنور قرار می گیرد. البته در حالت عادی شما باید تعداد زیادی از آن را سفارش دهید تا سیر شوید.

لاهماجون (Lahmacun)

کوفته (Köfte)

کوفته در ترکیه که با گوشت گوسفند و یا گاو با مواد ورز داده شده و پخته می شود و با نان و یا پلو سرو می گردد.

کوفته (Köfte)

کومپیر(Kumpir)

این غذا که اصولا غذایی خیابانی بوده و بیشتر در فست فودها مشاهده می شود در واقع سیب زمینی شکم پر است. سیب زمینی هنگامی که پخت داخلش را خالی می کنند و با کره مخلوط درست می کنند که حاصل آن یک کِرِم سفت می شود. سپس به آن موادی مثل  ذرت، نخود فرنگی، کاهو، خیارشور، زیتون سیاه و سبز، سوسیس و انواع سس اضافه می کنند تا آماده خوردن شود.

کومپیر (Kumpir)

 پیده (Pide)

غذایی که در شهرهای مختلف ترکیه با اسامی مختلف نام برده می شود، یکی دیگر از غذاهای لذیذی است که در آن گوشت چرخ کرده، فلفل دلمه ای، گوجه، ذرت و... کاملا ریز ریز شده و بر روی نانی کشیده و یا قایقی شکل قرار می گیرد، سپس برای چند دقیقه در تنور قرار داده می شود.

نکته قابل توجه این غذا این است که در اکثر فروشگاهها همراه پینر پیتزا سرور می شود و این غذا را اکثر نانوایی ها نیز تهیه می کنند.

پیده (Pide)

مانتی (Manti)

یک غذای قدیمی که اکثر خانواده ها حتی خمیر آن را خانگی آماده می کنند. این غذا در اکثر کشورهای مدیترانه ای وجود دارد و خیلی شبیه به راویولی ایتالیایی است. این غذا در اصل بالشتک هایی از خمیری مخصوص می باشد که موادی مانند گوشت، مخلفات، پنیر و سبزیجات در آن قرار گرفته و اطراف آن بسته می شود، سپس چند دقیقه ای جوشانده شده و روی آن ماست و سس کچاپ ریخته می شود تا آماده سرو گردد.

مانتی (Manti)

 ایمام بایلدی (İmam bayıldı)

غذای سنتی دوران عثمانی که در اصل همان بادمجان شکم پر است که با موادی همچون گوشت، سیر، فلفل، گوجه و... در روغن زیتون پخته می شود.این غذا در تنوع بسیار زیادی پخت می گردد.

ایمام بایلدی (İmam bayıldı)

دلمه (Dolma)

یکی از محبوب ترین ها که در اکثر کشورها وجود دارد. دلمه که با برگ مو و یا فلفل شکم پر از موادی مثل برنج، گوشت، گوجه و ... تشکیل شده و بیشتر در شهرهای ساحلی ترکیه طرفداران زیادی دارد.

دلمه (Dolma)

نخودپلو (Nohutlu Pilav)

غذایی سنتی هم رده با فاصولیه که جایگاه خاصی دارد. در این غذا نخود به همراه برنج پخته می شود و یا جداگانه و بصورت خورشت آماده می شود. این غذا آنقدر حائز اهمیت است که در سطح شهر بر روی چرخ دستی های نیز به فروش می رود.

نخودپلو (Nohutlu Pilav)

چی کوفته (Çig Köfte)

قدمت این غذا به زمان حضرت ابراهیم برمی گردد چون در آن زمان امکان دسترسی به آتش نبوده بسیار مرسوم بوده، چرا که از گوشت خام، بلغور، پیازچه و ادویه در تهیه آن استفاده می شود. رستوران های "چی کوفته ای" را در سطح شهر بسیار می بینید و اصولا به همراه کاهو، سس انار و لیمو سرو می شود.

چی کوفته (Çig Köfte)

بورک (Börek)

یک صبحانه و یا میان وعده معروف که حتما امتحان کنید. بورک را با خمیر بوفکا آماده کرده و به آن شکل می دهند. محتویات آن گوشت و مخلفات آن پنیر یا سبزی است. "بورک" را حتما داغ با یک فنجان چای میل بفرمایید.

بورک (Börek)

 بالیک اکمک (Balik-Ekmek)

ساندویچ ماهی (بالیک اکمک) قطعا در شهرهای ساحلی ترکیه مثل استانبول، آنتالیا، کوش آداسی و... طرفداران بسیاری دارد چرا که اصولا در رستوران های ساحلی و یا دکه های کنار دریا سرو می شود. ساندویچ ماهی همراه با پیاز و کاهو با یک نوشیدنی یک وعده غذایی خاطره انگیز را در کنار دریا برای شما عزیزان ثبت خواهد کرد.

بالیک اکمک (Balik-Ekmek)

تانتونی (Tantuni)

برش هایی از گوشت گاو یا بره که ابتدا آبپز کرده، سپس با نمک و روغن تفت داده می شود. تانتونی در واقع همان دونر هست اما تندتر و معمولا با نان لواش رول شده و با سبزی و ترشیجات سرو می گردد.

تانتونی (Tantuni)

منمن (Menemen)

در واقع یک املت ترکیه ای است که برای تهیه آن پیاز، گوجه، فلفل قرمز، فلفل سبز و سبزیجات معطر را در روغن سرخ کرده و گاها به آن پنیر نیز اضافه می کنند. در انتها با اضافه کردن تخم مرغ پس از چند دقیقه غذا آماده می گردد که گزینه مناسبی برای یک صبحانه دلچسپ می باشد.

منمن (Menemen)

کوزو تندیر (kuzu tandir)

یک غذای کاملا سنتی که در آن یک بره درسته را تا زمانیکه گوشت آن کاملا نرم و لطیف پخته شده باشد در تنور آویزان می کنند، سپس به همراه برنج، تکه‌های جگر، آجیل، نوعی کشمش، سیب‌زمینی و ماست سرو می‌شود.

کوزو تندیر (kuzu tandir)

 کوکورچ (Kokoreç)

غذایی که عشایر ترکیه وارد شهر کردند. معمولا که عشایر هیچ قسمتی از حیوانات را دور نمی اندازند. در این غذا روده گوسفندان را در آتش سرخ کرده و آن را به تکه های ریزی تقسیم می کنند. سپس  آویشن، پونه کوهی، نمک، فلفل و اغلب زمان ها گوجه فرنگی و جعفری تازه را به آن اضافه کرده و در نهایت یک ساندویچ درست می کنند.

کوکورچ (Kokoreç)

 میدیه دولما (Midye Dolma)

دلمه صدف حاوی برنج معطر، سبزیجات و ادویه ای معطر که به شکل رایج در سطح شهر به فروش می رسد. این غذا اغلب در شهرهای ساحلی دیده می شود و امتحان آن ضرر ندارد.

میدیه دولما (Midye Dolma)

 کباب علی نازیک (KABAKLI ALİ NAZİK)

کبابی محبوب که شاید باب سلیقه همه افراد نباشد. ابتدا کدو پخته شده و ماست را بر روی بشقاب می ریزند، سپس گوشت چرخ شده را با موادی مثل گوجه، فلفل سبز و ادویه تفت داده و بر روی کدو و ماست ریخته می شود.

کباب علی نازیک (KABAKLI ALİ NAZİK)

اسکندر کباب (İskender kebap)

یک بشقاب گوشت بره کباب شده که بصورت ورقه ورقه به همراه ماست پرچرب، گوجه و فلفل سبز روی یک تکه نان ریخته می شود.

در هنگامه سرو کره آب شده بر روی آن می ریزند و یک غذای کاملا چرب محسوب می شود.

اسکندر کباب (İskender kebap)