دانشگاه استانبول ترکیه
پیش از این درباره اهمیت تحصیل در کشور ترکیه و اینکه چرا بیشتر دانشجویان تمایل به تحصیل در کشور ترکیه دارند صحبت کرده ایم. در کشور ترکیه به دلایل بسیاری دانشجویان خارجی تمایل به تحصیل پیدا می کنند که می توان تحصیل به زبان های ترکی، انگلیسی، فرانسوی و همینطور بورسیه های خوب در دانشگاها، رنک دانشگاها و... اشاره کرد.
در "یاردیم" ما به مزایای تحصیل در دانشگاه های ترکیه مفصل پرداخته ایم که می توانید از این مقاله نیز دیدن کنید.
علی رغم اینکه استانبول هزینه های بالاتری نسبت به شهرهای دیگر دارد تحصیل در این شهر از جایگاه ویژه ای برخوردار است چرا که اکثر دانشگاها دارای رنک بلا و با امکانات کافی در حال ارائه خدمات هستند. از سمتی دیگر دانشجو پس از اتمام تحصیل در صورت تمایل به کار در این کشور در استانبول به دیل وجود بازار کار قوی امکان مشکل خاصی نخواهد داشت و می تواند اقامت کاری را نیز دریافت کرد.
پیشینه دانشگاه استانبول
دانشگاه استانبول (Isatanbul university) به عنوان یکی از قدیمی ترین دانشگاهای این کشور در مجاورت میدان بیازیت استانبول واقع شده و در تاریخ این دانشگاه آمده است که ساخت آن به دوران عثمانی بر می گردد. در ابتدا با دستور سلطان محمد دوم به عنوان یک مدرسه فلسفه، حقوق، ادبیات و پزشکی در سال 1453 تاسیس و سپس توسط آتاتورک دچار تغیراتی شد. این تغییرات در سال 1933 انجام شد و پایه های دانشگاه استانبول بنا شد.
قرارگیری این دانشگاه در بافت قدیمی شهر و معماری قدیمی آن از نکات قابل توجه آن می باشد و دانشکده های حقوق، اقتصاد، علوم سیاسی و ارتباطات در آن جای گرفته اند.
رتبه دانشگاه استانبول
دانشگاه استانبول باتوجه به قدمت و نقش پر رنگی که بین مردم ترکیه از دیدگاه تاریخی و معماری دارد در دنیا نیز بسیار شناخته شده است . این دانشگاه در سال 2019 در رنک جهانی بین رتبه های 801 تا 1000 قرار داشته و در بین دانشگاهای آسیا در رتبه 191 قرار دارد.
شرایط پذیرش در دانشگاه استانبول
برای تحصیل در این دانشگاه ، متقاضی باید آزمون YOSرا انجام و بعد از قبولی در این آزمون، با ارائه مدارک مربوطه مشغول به تحصیل شود اما 3 نکته را فراموش نکنید :
دانستن زبان ترکی الزامی می باشد که در صورتی که به زبان ترکی مسلط نباشید، باید یک دوره پیش نیاز زبان ترکی را در دپارتمان دانشگاه بگذرانید.
دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل به زبان انگلیسی را دارند باید مدارک لازمه معتبر در این زمینه را تحویل بدهند.
شرایط ورود به این دانشگاه کمی دشوار است و متقاضیان با داشتن یک رزومه قوی و معدل بالا از شانس بیشتری نیز برخوردار هستند، اما در برخی موارد افرادی وجود داشتند که حتی با نمره 100 در آزمون YOS برای رشته های پزشکی و دندان پزشکی تایید نشده اند!
در یک نگاه کلی به سه روش می توان وارد این دانشگاه شد:
- آزمون یوس
- پذیرش بدون آزمون
- بورسیه تحصیلی ترکیه (turkiyeburslari)
دانشکده های موجود در دانشگاه استانبول
این دانشگاه شامل 5 پردیس و 17 دانشکده در رشته های مختلف بشرح ذیل می باشد.
دانشکده علوم: فضانوردی و علوم فضا، بیولوژی، فیزیک، شیمی، ریاضی، زیست شناسی سلولی مولکولی و ژنتیک.
دانشکده اقتصاد: اقتصاد کار و روابط صنعتی، اکونومتریک، اقتصاد، اقتصاد عمومی، مدیریت تجارت، علوم سیاسی و روابط بین المللی و مدیریت جهانگردی.
دانشکده علوم انسانی: زبان و ادبیات آلمانی، زبان و ادبیات آمریکایی، انسان شناسی، زبان و ادبیات عربی، باستان شناسی، مدیریت اطلاعات، تاریخ علم، جغرافیا، ادبیات و گویش معاصر ترکی، زبان و ادبیات معاصر یونان، زبان شناسی، مشاوره و روان شناسی، زبان و ادبیات یونان باستان، زبان و ادبیات فارسی، فلسفه، زبان و ادبیات فرانسه، تربیت معلم، زبان و ادبیات انگلیسی، زبان و ادبیات ایتالیایی، باستان شناسی، زبان و ادبیات لاتین، زبان و ادبیات لهستانی، مترجمی و تفسیر زبان آلمانی، مترجمی و تفسیر زبان فرانسوی، مترجمی و تفسیر زبان انگلیسی، تاریخ باستان، تاریخ، زبان و ادبیات روسی، تاریخ هنر، انسان شناسی اجتماعی، مراقبت و مرمت آثار فرهنگی، نقد تئاتر، زبان و ادبیات ترکی، زبان و ادبیات اوکراینی و زبان و ادبیات اردو.
دانشکده الهیات: آموزش ادیان، فرهنگ دینی و اخلاقیات دین، الهیات (عربی)، الهیات (انگلیسی) و دین شناسی بین المللی.
دانشکده ارتباطات: روزنامه نگاری، روابط عمومی و تبلیغات، رادیو تلویزیون و سینما.
دانشکده علوم سیاسی: مدیریت تجارت، علوم سیاسی و مدیریت همگانی و علوم سیاسی و روابط بین الملل.
دانشکده حقوق: حقوق.
دانشکده پزشکی: پزشکی.
دانشکده بیزینس و تجارت: بیزینس.
دانشکده علوم آبی: مهندی و علوم آب.
دانشکده شیلات: مهندسی شیلات.
دانشکده حمل و نقل: حمل و نقل و لجستیک.
دانشکده معماری: معماری.
سایر رشته ها: مدیریت بحران و شرایط اضطراری، پرورش کودک، مهندسی صنایع، پرستاری، منابع انسانی، خدمات اجتماعی و تجارت جهانی.
هزینه های تحصیل در دانشگاه استانبول
هزینه ها این دانشگاه هر سال قبل از شروع سال تحصیلی توسط دولت اعلام می شود. هزینه دانشگاه های دولتی نسبت به دانشگاهای خصوصی کمتر بوده و این هزینه ها نسبت به رشته و اینکه به زبان ترکی و یا انگلیسی تحصیل می کنید متفاوت است. بطور میانگین می توان اعدادی بین 1000 تا 3000 دلار را تخمین زد. ولی اگر بتوانید از بورسیه آن استفاده کنید، از این دانشگاه حتی دریافتی نیز می توانید داشته باشید (مبلغ حداقل 800 لیر).
همچین شهریه سه رشته پرطرفدار در این دانشگاه :
رشته پزشکی: ۱۷۵۰۰ لیر می باشد با ظرفیت 21 نفر در هر سال پذیرش.
رشته دندانپزشکی: ۷۰۰۰ لیر با ظرفیت محدود 15 نفر در سال پذیرش.
رشته داروسازی: ۷۰۰۰ لیر با پذیرش 16 نفر در سال.
هزینه های جانبی در حین تحصیل دانشگاه استانبول
هزینه خوابگاه: این هزینه نیز هر سال توسط دانشگاه اعلام می شود و بین 500 تا 800 لیر در ماه برای دانشجو هزینه دارد. البته دانشجویان می توانند در نزدیکی دانشگاه نیز خانه ای اجاره کنند که طبیعتا از هزینه های بیشتری برخوردار است زیرا اجاره خانه در ترکیه شرایط خود را می طلبد و دارای سلسله مراتبی است.
هزینه غذا: دانشگاه استانبول تمامی سعی خود در ارائه بهترین خدمات دانشجویی را دارد و در زمینه سلف غذا خوری نیز سعی داشته بهترین منو را به همراه قیمتی مناسب آماده کند. برای مثال بطور میانگین هزینه یک وعده صبحانه 7 لیر، نهار 8 لیر و شام را 10 لیر می توان تخمین زد.
هزینه ایاب و ذهاب: در سیستم دانشجویی این کشور هردانشجو در حمل و نقل عمومی ار تخفیف 50% برخوردار می باشد که این امر برای آنها از صرفه اقتصادی خوبی برخوردار است.
آزمون YOS در دانشگاه استانبول
این آزمون همه ساله در این دانشگاه برگزار می شود و دانشجویانی که در این آزمون نمره قبولی را کسب کنند در 95% از دانشگاهای کشور ترکیه می توانند مشغول به تحصیل شوند. این آزمون در بسیاری از شهرهای کشور ترکیه همچون استانبول، آنکارا، ازمیر و ... انجام می شود و زمان برگزاری آن نیز اواخر فروردین ماه می باشد.
وبسایت دانشگاه استانبول: https://www.istanbul.edu.tr/tr
در آخر باید اشاره کنیم که در انتخاب دانشگاه دقت کنید، در استانبول دانشگاهای زیادی وجود دارند که مهمترین آنها عبارتند از:
پیشنهاد می کنیم قبل از تصمیم گیری، حتما مطالب مربوط به این دانشگاه ها را نیز مطالعه فرمایید.