شهر رویایی استانبول
بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر ترکیه استانبول(İstanbul) می باشد. بدون شک وقتی حرف از ترکیه می شود چندین شهر در ذهن ما خطور می کند و اولین شهر استانبول است، شهری زیبا با تاریخ پرهیجان که امروزه جزء یکی از محبوب ترین شهرهای توریستی جان می باشد. İstanbul بزرگترین کلان شهر اروپا و دومین کلان شهر بزرگ خاورمیانه است که در مجاورت تنگه بسفر قرار گرفته و این تنگه استانبول را به دو بخش اروپایی و آسیایی تقسیم می کند.
استانبول که پیش از این به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا انتخاب شده است به عنوان یادگاری از امپراطوری روم و بعد از آن امپراطوری عثمانی شناخته می شود که هنوز آثاری از آن دوران ها در این شهر وجود دارد.
این شهر با قدمت 2500 ساله خود در گذشته با اسامی مختلفی همچون بیزانتیوم، آگوستاانتونیتا، رم جدید، کنستانتینویل، قسطنطنیه، استیمبول و اسلامبول شناخته می شد. استانبول دارای حواشی بسیاری در دوران باستان، دوران بیزانس، امپراطوری روم شرقی و امپراطوری عثمانی بوده تا اینکه در سال 1923 جمهوری ترکیه تشکیل و پایتخت آن به آنکارا انتقال یافت.
در ادامه قصد داریم از دو دیدگاه به بررسی استانبول بپردازیم، یک مقاله متفاوت از هرآنچه که از این شهر می خواهید. پس با ما همراه باشید.
دیدگاه اول : سفر به استانبول
دیدگاه دوم : زندگی در استانبول
پیش از آنکه درباره سفر به استانبول بپردازیم باید گفت که جمعیت این شهر بالغ بر 15 میلیون نفر است و با اینکه آنکارا پایتخت کشور ترکیه است اما این شهر قطب اول اقتصاد و همینطور بزرگتر از آنکارا می باشد که همین امر باعث شده است بیشتر مراودات کاری و بیزنس ها در استانبول واقع شوند.
سفر به استانبول
اگر قصد سفر به استانبول را دارید باید گفت که انتخاب خوبی داشته اید، شهری که هر چقدر زمان برای آن بگذارید باز هم کم است. در ابتدا باید گفت برای سفر به این کشور می توانید از یکی از بهترین خطوط هواپیمایی یعنی ترکیش ایرلاینز استفاده نمایید. پس از خروج از فرودگاه جدید استانبول که یکی از بزرگترین فرودگاهای جهان است در کمتر از یک ساعت می توانید خود را به مرکز شهر یعنی میدان تکسیم برسانید و سفر شما داخل این شهر زیبا آغاز می شود. سفری که از یک سمت با جاذبه های گردشگری و از سمتی دیگر مراکز خرید استانبول شما را مجذوب خود می کند. در فصولی از سال که فصل حراجی های ترکیه است سفر به استانبول می تواند گزینه خوبی باشد که باید با یک برنامه ریزی منظم نهایت استفاده از آن را ببرید.
در سفر اگر به زبان ترکی استانبولی آشنا نیستید نگران نباشید چرا که اکثر نیازهای روزمره و روتین و به سادگی می توانید حل کنید. برای مثال شهر استانبول از سیستم حمل و نقل داخل شهری (تاکسی، اتوبوس، مترو، متروبوس، تراموا) و خطوط حمل و نقلی دریایی منظمی برخوردار است و شما با حداقل هزینه می توانید در مسیرهای انتخابی خود نقل مکان کنید. از تاکسی های اینترنتی این شهر غافل نشوید چرا که در بعضی مسیرها واقعا از قیمت های خوبی برخوردار هستند.
همچنین از کشتی های تفریحی می توانید برای بازدید از جزایر 9 گانه استانبول استفاده کنید که می تواند یک روزه فوق العاده را برای شما رقم بزند.
در اینجا بد نیست به حقایق جالبی که در مورد استانبول گفته می شود بپردازیم:
- در واقع استانبول باید پایتخت باشد نه آنکارا.
- استانبول تنها شهری است که در میان دو قاره قرار گرفته است.
- دستشویی های عمومی این شهر در دوران عثمانی نیز معروف بوده است.
- استانبول بر روی هفت تپه بنا شده است.
- لاله های هلندی اولین بار از استانبول به هلند برده شده اند.
- بزرگترین بازار قدیمی جهان، بازار بزرگ استانبول است.
- معروف ترین رمان اروپایی در استانبول نوشته شده است.
- استانبول پر جمعیت ترین شهر ترکیه است.
- برج گالاتا در گذشته محل اسکان زندانیان و اسیران بود.
- استانبول با اینکه شهری ساحلی است اما در آن برف میبارد.
- جمعیت استانبول با جمعیت کشور بلژیک برابری می کند.
- استانبول در سال 1502 بعنوان شلوغ ترین شهر جهان ثبت شده است.
- استانبول مکانی بکر برای نویسندگان است.
- سومین متری قدیمی جهان در استانبول است.
- استانبول در سال 2010 بعنوان پایتخت فرهنگی جهان انتخاب شد.
اما در سفر به این کشور از غذاهای سنتی ترکیه غافل نشوید، با حرکت در کوچه پس کوچه های شهر و یا خیابان های اصلی، شما رستوران ها و کافه هایی را می بیند که هرکدام با طمع و رنگ متفاوت پذیرای مهمانان هستند. بعد از یک وعده غذایی دلچسب در یکی از این رستوران ها نوبت به نشستن در یک کافه ترک به تمام معنا و نوشیدن یک قهوه ترک میرسد، ولی یک نکته را بخاطر داشته باشید هرچقدر هم زمان داشته باشید برای استانبول کم است! پیشنهاد ویژه این است که شما می توانید یک روز تفریحی را همراه با خرید در خیابان استقلال تجربه کنید که در آن هم به خرید و هم بازدید از اماکن تاریخی بپردازید.
زندگی در استانبول
زندگی در شهر بزرگی مانند استانبول در واقعیت بسیار دشوار است ولی اگر اطلاعات کافی داشته باشید خیلی از مسائل پیش رو در این شهر را به راحتی می توانید پشت سر بگذارید. همانطور که می دانید برای ورود به کشور ترکیه و اقامت در این کشور بصورت قانونی می توانید از طرق زیر اقدام کنید:
در ابتدا باید گفت که روش آخر را اصلا پیشنهاد نمی کنیم ولی اگر دارای شرایط استفاده از روش پناهندگی هستید این را بدانید که در شهر استانبول پذیرش و یا اجازه سکونت بصورت دائم را نخواهید داشت!
در مورد اقامت کاری باید گفت به دو روش می توان وارد این بحث شد. روش اول آنکه شما به عنوان نیروی کاری مفید وارد این کشور شده و با ارائه مدارک مورد نیاز توسط شما و کارفرما سلسله مراتب اداری آن طی می شود و می توانید به عنوان یک کارمند در این کشور سکونت و به زندگی خود ادامه دهید. در روش دوم خود شما به عنوان یک مدیر خارجی، شرکتی ثبت کنید که کلیه قوانین در آن رعایت شده باشد. البته این بحث مستلزم شرایطی می باشد که بصورت کامل تحت مقاله ای جداگانه در "یاردیم" ذکر کرده ایم.
در اقامت به روش سرمایه گذاری که در شاخه های متفاوت در زمینه ملک و سهام و .. ارائه می شود نیز شما به عنوان یک شخص بیزینس من می توانید در استانبول سکونت کنید.
اگر علاقمند به تحصیل در استانبول هستید و از این طریق نیز می خواهید در این شهر نیز زندگی کنید پیشنهاد ویژه برای اقامت تحصیلی است چرا که همزمان با تحصیل در دانشگاهای ترکیه علاوه بر یک اقامت قانونی پس از پایان تحصیل نیز می توانید با فرجه ای که دولت به شما می دهد در جستجوی کار باشید و در نهایت نوع اقامت خود را به اقامت کاری تبدیل کنید. اگر اطلاعاتی در زمینه مزایای تحصیل در کشور ترکیه ندارید، پیشنهاد می کنیم مقاله مختص به آن را مطالعه فرمایید.
در ساده ترین حالتی که می توان در استانبول یک اقامت مشخص و قانونی داشت، اقامت توریستی است. در این روش شما با اجاره خانه در ترکیه و اقدام به ثبت نام و راندوو از اداره مهاجرت ترکیه می توانید اقامت یک و یا دوساله قانونی در این کشور داشته باشید.
هزینه های زندگی در استانبول
در مورد هزینه ای زندگی در استانبول باید گفت که نوع زندگی هر شخص نسبت به دیگری متفاوت است و یک فرد ممکن است در استانبول در ماه هزینه ای دوبرابری نسبت به شخص دیگری داشته باشد ولی در کل در این قسمت قصد داریم میانگین هزینه های کلی را برای داشتن یک نگرش فکری در مورد زندگی در استانبول بیان کنیم .
در بحث اجاره خانه یک سوال همیشه مطرح است که کجای استانبول قیمت مناسب تر است؟ باید گفت هر منطقه از استانبول خصوصیات و شرایط خود را دارد و اصلا نمی توان گفت این منطقه ارزانتر و یا آن یکی خیلی گرانتر است. البته این را خاطر داشته باشید که یکسری مناطق اصلی هستند که چه اجاره و چه خرید از مبالغ بالایی برخوردارند که این موارد خارج از بحث این مقاله می باشد.
به دلیل بزرگ بودن استانبول سعی کنید بسته به شرایط کاری خود محل مناسبی برای اجاره خانه انتخاب کنید چرا که اگر شما در غرب استانبول منزلی را اجاره کردید و محل کارشما در مرکزیت شهر باشد شما قطعا یک مسیر حداقل دو ساعته را هر روز پیش رو خواهید داشت. در سال 2021 اجاره یک خانه یک خوابه بدون اشیاء در استانبول حداقل 1800 لیر و خانه مبله (با اشیاء) حداقل 2500 لیر می باشد. همچنین در کشور ترکیه هزینه قبوض آب، برق، گاز و اینترنت بالا بوده و برای این قبوض حداقل باید 500 لیر در ماه کنار گذاشته شود.
هزینه های خورد و خوراک نیز متفاوت است ولی می توان برای هر فرد میزان 400 الی 500 لیر در ماه را پیش بینی کرد. در صورتی که قصد صرفه جویی در این زمینه را داشتید، با خرید از فروشگاهای زنجیره ای می توانید علاوه بر خریدی آسان و تازه در کاهش هزینه ها نیز اقدام موثری داشته باشید.
قیمت برخی مایحتاج اولیه به شکل زیر می باشد:
کالا | قیمت | کالا | قیمت |
نان | 2 لیر | روغن 1 لیتری | 21.25 لیر |
پنیر | 10 لیر | برنج | 9 لیر |
شیر | 4.75 لیر | تخم مرغ 30 عددی | 21 لیر |
آب 5 لیتری | 2.95 لیر | رب گوجه فرنگی | 8 لیر |
آب میوه پاکتی | 5.95 لیر | چایی | 30 لیر |
قهوه 100 گرمی | 5 لیر | حبوبات | 15 لیر |
در انتها نیز باید گفت متوسط درآمد یک فرد در استانبول در پایین ترین حالت مبلغ 3000 لیر در ماه می باشد. در صورتیکه قصد استفاده از خدمات ارائه شده توسط ایرانیان ساکن استانبول را دارید، می توانید به دیوار استانبول مراجعه نمایید.
همچنین بخوانید: