توسعه کسب و کار در ترکیه

توسعه کسب و کار در ترکیه
احمدرضا صالحی
28 مهر 1400
0 نظر

در سال های گذشته به رغم وجود پتانسیل غیرقابل وصف در کشور ترکیه، بسیاری از سرمایه گذاران بسوی این کشور کشیده شدند و سعی برآن داشتند تا از این موقعیت تجاری استفاده کنند. حال وقتی به بررسی این شرکت ها می پردازیم در آن ها استراتژی هایی را می بینیم که چشم اندازهای بلند مدت را دنبال می کنند ولی آیا قرار گرفتن در یک مسیر از قبل مشخص شده می تواند مسیر موفقیت باشد؟ برای پاسخ به این سوال باید یک تحلیل کارشناسانه را وارد مباحث کلی شرکت کرد تا بتوان نتیجه دلخواه را کسب کرد. در این مقاله قصد داریم به بیان نکاتی بپردازیم که نکاتی جزئی اما مهم هستند و اگر کسب و کاری در کشور ترکیه دارید دانستن این نکات منجر به بیشتر رونق کسب و کارتان می شود.

راه اندازی کسب وکار در ترکیه

در کشور ترکیه نیز همانند سایر کشورهای برای راه اندازی یک شغل نیازمند تکمیل یک سری فرآیند اداری برای اخذ مجوزات لازم هستید ولی از آنجایی که در این کشور، سرمایه گذاران مختلفی از سایر کشورها نیز وجود دارند. نکته جالب توجه اینکه فرآیند راه اندازی کسب و کار برای خارجی ها با کمی تأمل و راحت تر طی انجام می شود که در ادامه به آنها نیز اشاره می کنیم.

شرکتها اصولا بصورت سهامی با مسئولیت محدود و یا سهامی ثبت و مجوزات لازمه اخذ می شوند و در بعضی مشاغل تعدادی از محدودیت ها حذف ومراحل تکمیل فرآیند راحت تر می شود. برای مثال شغل هایی نظیر پزشکی، گردشگری، وکالت و... با سختگیری های بیشتر و مشاغلی همانند آرایشگری، املاک، خیاط و ... از محدودیت های کمتری برخوردار هستند.

توسعه کسب و کار

هنگامی که شما کسب و کاری را راه اندازی کردید بخصوص در کشور ترکیه از همه جوانب باید اطلاعات لازم را کسب نمایید تا بتوانید نتیجه مطلوب را بدست آوردید. نکته کلیدی و خیلی مهم این است که از تکنولوژی آی تی " IT " در معرفی خود غافل نشوید. علم آی تی از هر لحاظ در روند پیشرفت شما بسیار تاثیر گذار است پس هزینه در این زمینه چندین برابر منفعت برای شما در پی خواهد داشت.

راه اندازی کسب و کار در ترکیه

دیگر زمان پخش تراکت و تبلیغات محیطی به پایان رسیده است و مخاطبین در بیشتر ساعات روز در دنیای اینترنت به دنبال رفع نیازهای خود هستند، آیا در این زمینه در جهت پیشبرد اهداف شرکت خود تلاشی کرده اید؟

حتما برای سازمان خود در اولین قدم یک وب سایت داشته باشید. وب سایتی که بیانگر فعالیت شما، خدمات شما و راه های ارتباطی با شما باشد. پس از راه اندازی وب سایت در اولین قدم شما توانسته اید خود را معرفی کنید ولی چنانچه قصد دارید در دنیای وب خودی نشان دهید نیازمند یک تیم قوی و یا شرکتی هستید که شما را قدم به قدم از این طریق به مشتریان نزدیک کند.

اگر خدمات شما بگونه ای است که کالایی را ارائه می دهید در دومین گام به فکر اپلیکیشن موبایل خود باشد. ولی آیا اپلیکیشن موبایل ضروری است؟

در جواب باید گفت بله، بهتر است در جواب به این سوال با یک مثال ادامه دهیم. برفرض مثال شما دارای یک شرکت ساختمانی هستید که در آن پروژه های مختلف برای فروش دارید و نیازمند این هستید که پروژ های خود را بصورت مرتب در یک قالب منظم به مشتریان خود عرضه کنید، خوب بهترین و ساده ترین راه برای ارائه خدمات می تواند یک اپلیکیشن قوی باشد که در آن علاوه بر مدیریت ساده، مخاطب بتواند به ساده ترین روش ممکن، انتخاب خود را انجام دهد. دسترسی به اپلیکیشن از دسترسی به وب سایت راحتتر و دارای چهره بیزینسی مناسبتری نیز هست.

آیا با وجود آپ وجود سایت ضروری است؟

بله، وجود سایت علاوه بر اینکه یک مرجع در دنیای وب برای شما می باشد، یک منبع اطلاعات نیز هست. بدین گونه که مدیر وبسایت هر تغییراتی که در محتوای وبسایت بوجود بیاورد در آپ نیز بصورت اتوماتیک اعمال خواهند شد.

نکته قابل تامل این است که صرفا دارا بودن سایت و یا اپلیکیشن کافی نیست و ادامه فرآیند مدیریت و بروز رسانی در ارائه خدمات بخش مهم و ضروری این روال است. حتما باید یک نیرو متخصص یا آموزش دیده را به همراه داشته باشید تا با قرار دادن مطالب جدید و یا محصولات جدید مشتریان را ترغیب به خرید و یا اطلاع رسانی به موقع کند.

در کنار وبسایت و اپلیکیشن، سوشیال مدیای خود را تقویت کنید. این روزها مشتریان از جوانب مختلف به شما نزدیک می شوند، پس سعی کنید بیزینس خود را از طریق اینستاگرام، تلگرام ، واتس آپ و ... نیز معرفی کنید.

آیا با داشتن اینستاگرام قوی داشتن وبسایت الزامی است؟

امروزه اینستاگرام بستر مناسبی برای معرفی کسب و کارهای مختلف می باشد زیرا مخاطبان شما ساعت زیادی را در اینستاگرام سپری می کنند اما اینستاگرام به تنهایی نمی تواند کارآیی بیزینس شما را به معرض نمایش بگذارد و به جرأت می توان گفت که تمامی شرکت های کوچک و بزرگ که برنامه بلند مدت دارند از شبکه های اجتماعی برای جذب مخاطب و هدایت آنها به وبسایت خود استفاده می نمایند از این رو این تفکر غلط که من دارای پیجی قدرتمند در اینستاگرام می باشم پس نیازی به وبسایت ندارم را از ذهن خود بیرون کنید. در کشوری همچون ترکیه که سطح رقابت بین المللی است پس از همه ابزارها باید استفاده کرد تا بتوانید فروش خوب داشته باشید.

در استفاده از پیام رسان ها سعی کنید واقعی پیش روی کنید و از راه های میانبر استفاده نکنید، تجربه نشان داده است خرید فالور فیک یا موارد شبیه به این نه تنها سودآوری ندارد بلکه ممکن است منجر به عدم اعتمادی و زیان های دیگر نیز شود.

با اینکه نرخ لیر در سال های گذشته بسیار بالا بوده کسب و کارهای کم هزینه بیشتر بین خارجیان رواج داشته است، البته که خرید اینترنتی در ترکیه همیشه باب پسند مردم بوده و همین امر مزید بر علت شده که شغل های مبتنی بر خرید آنلاین نیز مورد توجه قرار بگیرند.

سرمایه گذاری در ترکیه در بخش خای مختلف صورت می پذیرد و یکی از آنها مربوط به ایجاد کسب و کار به عنوان شرکت خارجی می باشد، پس این نکته را به خاطر داشته باشید که اگر بتوانید در این بخش بخوبی فعالیت کنید و امور مالیاتی و پرداختی ها را منظم واریز کنید در دریافت شهروندی ترکیه تسهیل بخشیده اید.

ساخت سایت و اپلیکیشن

در انتهای این مقاله باید به این نکته اشاره کنیم که وقتی یک فرد خارجی در این کشور اقدام به ایجاد یک کسب و کار می کند از او انتظار می رود در قبال امکانات و امتیازاتی که داده می شود بهره وری برای این کشور داشته باشد. برای مثال در برخی از مشاغل حتی پرداخت حق بیمه برای مدیریت شرکت نصف و یا حتی شامل معافیت می شود. گاهی نیز تخفیفات مالیلتی برای برخی از شرکت ها در نظر گرفته می شود، پس سعی کنید همه جوانب را در نظر بگیرید و با ترکیب تجربه و علم، کاری در این کشور راه اندازی کنید که توسط آن بتوانید به رقابت با شرکت های ترک و بین المللی بپردازید. در شهرهایی نظیر استانبول ویا آنکارا که بزرگ هستند و قطب صنعت شناخته می شوند بیشترین شرکت های خارجی را می توان دید که در شاخه های مختلف مشغول به کار می باشند.

در صورتی که علاقه مند به راه اندازی کسب و کار دیجیتال یا دیجیتال سازی کسب و کار سنتی خود هستید می توانید از مشاوره گروه نرم افزاری یاردیم بهره مند شوید. برخی از خدمات گروه یاردیم عبارتند از:

  • طراحی سایت
  • ساخت اپلیکیشن
  • بهینه سازی موتورهای جستجو
  • دیجیتال مارکتینگ
  • تبلیغات گوگل

همچنین مطالعه مقالات زیر را به شما عزیزان توصیه می کنیم:

0 نظر ثبت شده

ثبت نظر برای این مقاله

نام خود را وارد کنید
یک ایمیل معتبر وارد کنید
متن نظر خود را تایپ کنید